Robert de Leeuw

Robert is een enthousiaste software architect met een focus op communicatie protocollen. Hij is in staat om complexe systemen snel te overzien/begrijpen. Zijn communicatie stijl is rustig en duidelijk, ook voor niet techneuten.

Robert is een expert op gebied van communicatie protocollen, hij heeft bij Ericsson meegewerkt aan de ontwikkeling van de eerste versie van Bluetooth. Daarna heeft hij oa gewerkt aan een voorloper van de Philips HUE, een op Zigbee gebaseerde aansturing van verlichting.

Momenteel is Robert namens IHomer betrokken bij de ontwikkeling van diverse belangrijke protocollen in het Elektrisch vervoer domein: OCPP en OCPI. Als voorzitter van de Technology Working Group was hij de drijvende kracht achter OCPP 1.6, de de-facto standaard voor beheer van Laadpalen. Voor OCPI is hij de technical editor. OCPI is een relatief nieuw protocol voor uitwisseling van EV charging gerelateerde gegevens tussen diverse partijen. Voor beide protocol wordt hij gezien als de expert.

Robert woont samen met Monique. In zijn vrije tijd vaak sportief bezig (windsurfen, fietsen, yoga), dat is ook wel nodig ter compensatie van zijn andere hobby: lekker eten.